HAKKIMIZDA

27/3/2015 tarihli ve 6639 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin Değiştirilmesi Hakkında Kanunun 5. maddesi ile 8/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununa eklenen Ek-158. madde ile kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Genel Sekreterliğine bağlı Daire Başkanlıklarından olan Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, İstanbul Hamidiye Külliyesinde hizmet vermektedir.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 60. maddesi ile 5436 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 15. maddesinde sayılan görevleri ifa etmek üzere Üniversitenin mali hizmetleri Muhasebe, Kesin Hesap ve Raporlama; Bütçe ve Performans Programı; Stratejik Yönetim ve Planlama ve İç Kontrol birimleri tarafından yürütülmektedir.